Champignonensoep met gedroogde champignons
45 min
Ingrediƫnten
8 sjalotten
120 gram gedroogde champignons
1,5 liter water
3 bouillonblokjes (groentebouillon)
Zwarte pepper
Noodmuskaat
Peterselie
Een handje vol (groente) croutons
Bereidingswijzen
1. Snijd de sjalotten fijn en bak ze in een beetje boter of olie glazig.
2. Voeg het water en de krokante paddenstoelen mix toe.
3. Laat het ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur staan.
4. Voeg daarna de bouillonblokjes toe.
5. Laat het nogmaals 5 minuten op middelhoog vuur staan.
6. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en wat noodmuskaat.
7. Klaar om te serveren.
Eet smakelijk!
Serveer tip! Strooi er voor het serveren nog wat (groente) croutons en peterselie over. Dit maakt het nog net iets lekkerder.