Quinoa-bowl-1-1030x688
Terug naar overzicht

De kom van Quinoa met zeewiersandwich

30 min

280 kcal

Ingrediënten

275 gram ongekookte quinoa ingelegd met gember edamame bonen geraspte wortelen
3 plakjes komkommer (geschoren met kaasschaaf)
1 avocado gesneden
2 bieslookstengels
In plakjes van 50 gram wakame
50 gram surimi
50 gram rauwe tonijn
1 eetlepel sesamzaad
9 stuks zeewier sandwich
Mirin kruiden
Mirin wasabi
Sojasaus
Zout
Peper

Bereidingswijzen

Sushi bol zijn nog steeds helemaal trendy! Deze variatie hebben we gemaakt met onze heerlijke quinoa en ons krokante zeewiersandwich. Lekker en gezond, je kunt eindeloos variëren. Als je niet van vis houdt, kies dan voor een mooi, dun gesneden stuk filet. Heerlijk!!

Bereidingswijze:

1. Spoel de quinoa af met koud water en zet een pan met water op het vuur. Breng het water aan de kook met een beetje zout en voeg de quinoa toe.

2. Kook de quinoa 10 tot 12 minuten en giet af. Laat de quinoa helemaal afkoelen, dit kan eventueel in de koelkast.

3. Breng de afgekoelde quinoa op smaak met 5 eetlepels mirin Kruiden en 5 eetlepels mirin Wasabi, peper en zout.

4. Verdeel de quinoa over de kommen en begin met het aankleden van de kommen.

5. Leg alle ingrediënten naast elkaar langs de randen van de kom.

6. Meng een eetlepel wasabi (naar smaak) met 3 eetlepels sojasaus en verdeel dit over de quinoa en ingrediënten.

7. Breng alles op smaak met peper en zout en besprenkel met was-geroosterde sesamzaadjes op de schaal.

8. Voeg tot slot de knapperige zeewiersnacks toe voor de smaak van de sushi.

Eet smakelijk!