Rijstballetjes met kabeljauw & zeewier crisps
30 min
Ingrediƫnten
Rijst
Bieslook
Sojasaus
Kabeljauw
Citroen
Zeewier crisps zeezout
1 rode ui
3 eetlepels zeewiervlokken
2 eetlepels maanzaad
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels honing
kabeljauw
Bereidingswijzen
Bereiding van het sausje
1. Neem een klein bakje en doe hier een flinke scheut sojasaus in .
2. Voeg 2 eetlepels honing toe.
3. Voeg als laatste wat sesamzaad toe.
Bereiding van de rijstballetjes:
1. Kook een pannetje rijst (het liefst kleverig)
2. Laat de rijst afkoelen.
3. Roer door de afgekoelde rijst een gesnipperde rode ui en een flinke hand bieslook (knip het in fijne stukjes) toe.
4. Roer er daarna 3 eetlepels zeewiervlokken, 2 eetlepels maanzaad en 2 eetlepels sesamzaad door.
5. Maak hiervan balletjes.
6. Smeer met een kwastje de rijstballetjes in met de saus.
7. Bak de balletjes in een beetje olijfolie in een goede anti aanbak pan. Bak voor de smaak er ook wat schijfjes citroen bij.
8. Bak ondertussen ook de kabeljauw en breek deze daarna in stukjes.
9. Leg alles op een bord. Serveer met zeewier crisp en het sausje.
Eet smakelijk!